Tortas „Senelio sapnas“
|

Tortas „Senelio sapnas“

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 5
  • cukrus: 250 gramų
  • plakamoji grietinėlė: 100 mililitrų
  • aguonos: 40 gramų (3-4 šaukštų)
  • miltai: 160 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio

Kremui:

  • plakamoji grietinėlė: 500 mililitrų (35% riebumo)
  • natūralus jogurtas: 500 mililitrų
  • saldintas sutirštintas pienas: 0,5 indelio (maždaug 200 gramų)
  • želatina: 3 šaukštų (maždaug 30-35 gramų)

Sirupui:

  • degtinė: 100 mililitrų (galima keisti vandeniu arba vaisių sirupu)
  • saldintas sutirštintas pienas: 0,5 indelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklojame su sviestiniu popieriumi (naudojau 21 centimetro skersmens tortinę). Kiaušinius sumaišome su cukrumi bei elektriniu plakikliu plakame, kol masės tūris keletą kartų padidės bei ji pabals. Tuomet pamažu pilame grietinėlę bei toliau plakame, kol grietinėlė gražiai susijungs su kiaušinių ir cukraus mase.

2. Tuomet miltus sumaišome su aguonomis bei kepimo milteliais. Mišinį suberiame į kiaušinių bei grietinėlės masę, pamažu išmaišome. Tešlą pilame į kepimo formą bei pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 30–40 minučių. Kai biskvitas parusvės bei iškeps, ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.

3. Paruošiame kremą. Pirmiausia į 100 mililitrų vandens suberiame želatiną. Tegul vanduo pastovi, o želatina išbrinksta. Grietinėlę lengvai išplakame, kad truputį pastandėtų. Po to supilame saldintą sutirštintą pieną, išmaišome. Įmaišome jogurtą. Bus gana skystoka masė. Išbrinkusią želatiną pakaitiname ant garų. Tuomet pravėsusią supilame į grietinėlės masę bei išmaišome. Dubenį pastatome į šaldytuvą.

4. Paskui biskvitą perpjauname horizontaliai per pusę. Turėsime du biskvito lakštus. Aš dalijau į tris dalis.

5 .Dabar pasiruošiame sirupą: saldintą sutirštintą pieną sumaišome su degtine. Vieną biskvito dalį dedame į apačią bei gerai palaistome sirupu. Tuomet ant biskvito supilame pusę kremo bei dedame kitą biskvitą. Laistome sirupu bei pilame likusį kremą. Viršų išlyginame bei statome tortą į šaldytuvą sustingti. Tortas skaniausias pabuvęs kambario temperatūroje maždaug 1–2 valandas. Torto viršų galima papuošti pagal savo fantaziją. Aš torto šonus bei viršų apibarsčiau tarkuotu šokoladu. Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai