Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
Ingredientai:
- baltų žuvų file: 1 kilogramo (pvz.: pangasija, menkė ar panašiai, naudota šamo filė)
- kiaušiniai: 2
- forminės batono riekelės: 4
- alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
- druska
- juodieji pipirai
Padažui:
- majonezas: 4 valgomųjų šaukštų
- Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys
- pjaustytos šviežios petražolės: saujelės
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje batono riekeles sudedame į trintuvą bei sumalame. Pakepiname sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, bei paliekame atvėsti. Tada sumaišome su aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais.
2. Tuomet žuvies file supjaustome vienodais gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką voliojame į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius bei dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 minučių (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabaliukų dydžių).
3. Tada padažui skirtus ingredientus sumaišome dubenėlyje bei patiekiame prie žuvies. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas