Traškūs bulviniai blynai su cukinijomis
Blynams reikės:
- cukinijų: 2 stiklinių (tarkuotų šiaudeliais)
- bulvių: 2 stiklinių (tarkuotų šiaudeliais)
- džiūvėsėlių: 1/2 stiklinės (maltų)
- miltų: 3 šaukštų
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos: 1 arbatinio šaukštelio
- pipirų: 1/4 arbatinio šaukštelio
- kiaušinių: 3
- svogūnų: 1
- česnakų: 2 skiltelių
- rapsų aliejaus: 4 šaukštų
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia bulves bei cukinijas sutarkuojame šiaudeliais. Nusunkiame susidariusį skystį. Kiaušinius išplakame. Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustome. Viską sumaišome.
2. Tuomet atskirame inde sumaišome sausuosius ingredientus – maltus džiūvėsėlius, miltus, druską, pipirus bei kepimo miltelius. Suberiame į tarkius bei vėl gerai išmaišome.
3. Galiausiai šaukštu formuojame blynus bei kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrus. Skanaus!