Troškinti grybai su šonine ir grietinėle
Patiekalui reikės:
- 200 g grybų
- 100 g karštai rūkytos šoninės
- svogūno
- morkos
- poro
- aliejaus
- 50 ml grietinėlės
- šaukšto miltų
- krapų
- petražolių
- prieskonių
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga:
1. Morką sutarkuojame stambia tarka ir berkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
2. Kai ji suminkštėja, dedame supjaustytą porą, pakepiname ir sudedame į dubenį.
3. Tada pačirškinkite smulkiai pjaustytą šoninę, dedame grybus ir kepame ant karštos ugnies 5-6 minutes.
4. Suverčiame į keptuvę morkas su poru, beriame miltus, viską išmaišome.
5. Galiausiai pilame grietinėlę ir dar kelias minutes pakaitinkite. Skaninkite žalumynais, prieskoniais ir druska. Skanaus.