Netikras zuikis
| | |

Netikras zuikis

Ingredientai:

  • jautienos faršas – 400 g
  • kiaulienos faršas – 200 g
  • lašinukai – 200 g
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • batonas – 2-3 riekelės
  • pienas batonui išmirkyti
  • druska, malti juodieji pipirai

Gaminimo eiga:
1. Jautienos ir kiaulienos faršą dedame į dubenį, ten pat keliauja ir smulkiai pjaustyti lašinukai, piene išmirkytos bei nuspaustos batono riekelės, kiaušinių tryniai, druska ir prieskoniai.

2. Visus ingredientus gerai išmaišome, sudedame išplaktus baltymus ir dar kartą išmaišome. Suformuojame pailgą kepalėlį, viršuje pirštu įspaudžiame tris gilias duobutes.

3. Skardą, kurioje keps netikras zuikis, išklojame kepimo popieriumi (galima ir nekloti, apačia bus labiau apkepusi, bet gali būti ir padegusi, nelygu, kokia orkaitė). Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 45-50 minučių.

4. Iškeptas netikras zuikis supjaustomas riekelėmis ir tiekiamas su virtomis bulvėmis ar bulvių koše ir daržovių salotomis ar marinuotais/raugintais agurkais. Taip pat galima aplieti sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai