Balandėliai su kalakutiena
| |

Balandėliai su kalakutiena

Ingredientai balandėliams:

  • kopūstas – 1 vnt
  • kalakutienos faršas – 400 gr
  • ilgagrūdžiai ryžiai – 100 gr
  • diedelė morka – 1 vnt
  • svogūnas – 1 vnt
  • sviestas – 100 gr
  • grietinė – 50 gr
  • miltai – 70 gr
  • druska
  • vištienos sultinys – 1 vnt
  • pomidorų padažas – 4 valg. šaukšt
  • juodieji pipirai – 1 žiupsnelis
  • laurų lapai (malti) – 1 žiupsnelis
  • muskatas (maltas) – 1 arbat. šaukšt

Gaminame:
1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių.

2. Po kukulį mėsos dėkite ant kopūsto lapo, sulankstykite, pavoliokite miltuose ir apkepkite svieste.

3. Dėkite apkepusius balandėlius į puodą, užpilkite vandeniu, pridėkite druskos, vėl tų pačių prieskonių bei vištienos sultinio, krapų, grietinės, pomidorų padažo ir virkite apie 45 min.

Tiekite su bulvėmis.

Parodyta 25, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai