Trijų šokoladų tortas
Šokoladiniam biskvitui:
- 100 gr. miltų
- 100 sviesto
- 30 gr. cukraus (sviestui)
- 100 gr. juodojo šokolado
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis vanilinio cukraus
- 11 gr. kepimo miltelių
- 4 kiaušiniai
- 130 gr. cukraus (baltymams)
- Šokoladinio likerio apie 50g biskvitui sulaistyti
Juodojo šokolado musas:
- 200 gr. juodo šokolado (kuo didesnis procentas kakavos!)
- 50 gr. sviesto
- 200 ml. grietinėlės 35 %
- 8 gr. želatinos
Pieniško šokolado musas:
- 200 gr. pieniško šokolado
- 50 gr. sviesto
- 200 ml. grietinėlės 35 %
- 8 gr. želatinos
Balto šokolado musas:
- 200 gr. balto šokolado
- 50 gr. sviesto
- 200 ml. grietinėlės 35 %
- 8 gr. želatinos
Gaminimo eiga:
1. Biskvitas. Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įberti druską, supilti ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti. Atskirai išplakti baltymus su cukrumi iki standumo. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Formon supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 min. (tikrinti mediniu pagaliuku : jei pagaliukas sausas – biskvitas iškepęs).
2. Apipjauname atvėsinto biskvito šonus – apie 1 cm. (taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų tarpas). Biskvitas labai trapus! Biskvitą sulaistome likeriu ir paliekame ramybėje, kol ruošime musus.
3. Musai. Visą želatiną užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.
4. Darome juodojo šokolado musą Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
5. Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka – supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą.
6. Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau „apstingusio” juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu – jei pakankamai sutvirtėjęs – galima atsargiai pilti kitą sluoksnį) Vėl einame šaldytuvan, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome. Puošiame pagal norą, galimybes ir fantaziją.