Trinta moliūgų sriuba
Ingredientai sriubai:
- bulvės – 2 vnt
- moliūgas – vizualiai maždaug du kartus daugiau nei bulvių
- morka – 1 vnt
- svogūnas – 1 galvutė
- česnakas – 1 skiltelė
- druska
- augalinis aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga:
1. Moliūgą nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais ir dedame į atskirą nuo kitų daržovių indą.
2. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Morką nuskutame ir pjaustome griežinėliais. Svogūną taip pat nulupame ir supjaustome gana stambiai. Šias daržoves galima dėti į bendrą dubenį.
3. Į keptuvę pilame augalinį aliejų, leidžiame jam įkaisti ir dedame pjaustytas daržives, išskyrus moliūgą. Pamaišant kepiname apie 5-7 minutes. Dedame moliūgą, dar pakepiname kelias minutes, pasūdome ir piloame vandens tiek, kad apsemtų maždaug trečdalį daržovių keptuvėje. Uždengiame dangtį ir troškiname maždaug 15-20 minučių, arba kol bulvės ir morkos suminkštės.
4. Keptuvės turinį perdedame į puodą ir pertriname trintuvu. Pagal skonį pasūdome. Jeigu moliūgų sriuba gavosi per tiršta, pilame karšto vandens ir išmaišome. Įspaudžiame skiltelę česnako ir užvirus pakaitiname kelias minutes.
5. Trintą moliūgų sriubą supilstome į lėkštes. Galime papuošti kapotais žalumynais (krapais, petražolėmis), saujele sausoje keptuvėje paskrudintų moliūgo sėklų arba krutonais. Skanaus!