Varškės ir maskarponės tortas su oreo sausainiais
Torčiukas net gaivesnis, nei gali pasirodyti. Jei esate dideli smaližiai ir nemėgstate gaivesnių kepinių, varškę pakeiskite pavzydžiui, plakta grietinėle.
Aš naudojau 20 cm skersmens mažytę tortinę nuimamais kraštais. Jei naudosite platesnę tortinę, pyragas gausis plonesnis. Atitinkamai padidinkite ir sausainių kiekį pagrindui. Nors apskritai, tai… Viska dvigubinkite, jei norite ne mažo, o jau rimtai atrodančio torčiuko. 🙂
Pyragas greitai stingsta. Pagaminau, o po kelių valandų jau ragavome. Sausainių dėkite ne kiek parašyta, o kiek tik norisi. Jais šio deserto tikrai nepagadinsite.
Reikės:
- 150 gr oreo + 40 gr sviesto pyrago pagrindui
- 400 gr kreminės varškės
- 250 gr maskarponės
- 1 puodelio cukraus pudros
- 80 gr oreo pyrago įdarui
- 10 gr želatinos miltelių
- kelių oreo sausainių papuošimui
Gaminimo eiga:
1. Želatiną užpilame drungnu vandeniu, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti.
2. 150g oreo sausainių sutrupiname, tada sumalame. Iki vientisos lipnios masės maišome su kambario temperatūros sviestu. Drėgnomis rankomis suplojame pagrindą pyragui, kepimo popieriumi išklotoje tortinėje. Pastatome į šaldytuvą.
3. Želatiną ištirpiname (jokiu būdu neleidžiame užvirti) jos dubenėlį pastatę virš karštų garų. Skystą masę paliekame pravėsti.
4. Varškę gerai suplakame su cukraus pudra ir maskarpone. Greitai plakdami, supilame ištirpintą pravėsusią želatiną.
5. Į varškės ir maskarponės masę prilaužome likusių oreo sausainių (kiek kam patinka), išmaišome. Viską suverčiame ant paruošto pyrago pagrindo, išlyginame paviršių, papuošiame.
6. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms (priklauso nuo dydžio, bet siūlau palaikyti nors kokias 4 valandas).
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas