Vištiena su kariu
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlės filė: 800 gramų
- svogūnai: 2
- druska
- juodieji pipirai
- karis
- grietinėlė: 100 gramų (galime pakeisti pienu)
- saulėgrąžų aliejus
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia ant ugnies pastatome keptuvę ir įpilame aliejaus. Kol aliejus kais, žiedeliais supjaustome svogūnus. Suberiame juos į aliejų.
2. Tuomet vištienos filė supjaustome gabalėliais. Suberiame į keptuvę su jau suminkštėjusiais svogūnais.
3. Jei norime, į troškinį galime įberti supjaustytų daržovių – paprikos, žirnelių ar kitų.
4. Tada pabalusius mėsos gabaliukus apibarstome druska, arbatiniu šaukšteliu (su kaupu) kario. Viską gerai išmaišome. Kažkur 3 minutes troškiname.
5. Galiausiai į keptuvę įpilame grietinėlės. Lengvai, atsargiai išmaišome, patroškiname. Uždengiame dangčiu bei nukeliame nuo ugnies. Palaikykite dar kelias minutes ir jau galime valgyti. Tikras skanumėlis!