Ingredientai:

  • vištienos blauzdelės: 1 kilogramas
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • daržovių sultinys: 100 mililitrų
  • sviestas: 50 gramų
  • malti juodieji pipirai: žiupsnelis
  • druska: žiupsnis
  • petražolės: saujelė
  • aliejus: kepimui

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia paukštieną nuplauname, paliekame nuvarvėti arba tiesiog popieriniu rankšluosčiu nusausiname.

2. Tuomet druską bei pipirus sumaišome bei įtriname vištieną. Sudedame į dubenį, uždengiame bei kažkur valandai padedame ją į šaldytuvą.

3. Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame vištienos gabaliukus kepti, uždengiame dangtį. Kartas nuo karto mėsos gabaliukus apversčiame. Kepame maždaug 20 minučių.

4. Po to karštį sumažiname. Įdedame į keptuvę sviestą. Sultinį sumaišome su grietinėle bei supilame į keptuvę. Uždengiame bei patroškiname paukštieną dar maždaug 3-5 minutes. Užberiame sukapotas petražoles, dar sykį pamaišome.

5. Galiausiai paukštieną patiekiame su ryžiais arba su šviežių daržovių (pavyzdžiui, kopūstų) salotomis, alyvuogėmis, kepintu arba šviežios citrinos griežinėliu. Tikras gardumėlis. Skanaus!

(Visited 1 times, 1 visits today)