Ingredientai:

  • vištienos blauzdelės: 1 kilogramas
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • daržovių sultinys: 100 mililitrų
  • sviestas: 50 gramų
  • malti juodieji pipirai: žiupsnelis
  • druska: žiupsnis
  • petražolės: saujelė
  • aliejus: kepimui

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia paukštieną nuplauname, paliekame nuvarvėti arba tiesiog popieriniu rankšluosčiu nusausiname.

2. Tuomet druską bei pipirus sumaišome bei įtriname vištieną. Sudedame į dubenį, uždengiame bei kažkur valandai padedame ją į šaldytuvą.

3. Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame vištienos gabaliukus kepti, uždengiame dangtį. Kartas nuo karto mėsos gabaliukus apversčiame. Kepame maždaug 20 minučių.

4. Po to karštį sumažiname. Įdedame į keptuvę sviestą. Sultinį sumaišome su grietinėle bei supilame į keptuvę. Uždengiame bei patroškiname paukštieną dar maždaug 3-5 minutes. Užberiame sukapotas petražoles, dar sykį pamaišome.

5. Galiausiai paukštieną patiekiame su ryžiais arba su šviežių daržovių (pavyzdžiui, kopūstų) salotomis, alyvuogėmis, kepintu arba šviežios citrinos griežinėliu. Tikras gardumėlis. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 59 kartai, 1 vizitų šiandien)