Vištienos kepsneliai džiūvėsėliuose
Kepsneliams reikės:
- vištienos filė – 600 gramų
- pieno – tiek, kad vištiena būtų apsemta
- kiaušinių – 2 vnt
- vandens – 1 valg. šaukšto
- miltų – 1 valg. šaukšto
- maltų pipirų – 1/3 arb. šaukštelio
- garstyčių miltelių – 1/3 arb. šaukštelio
- džiovintų česnakų – 1/3 arb. šaukštelio
- malto muskato riešuto – 1/3 arb. šaukštelio
- ciberžolės miltelių – 1/3 arb. šaukštelio
- paprikos miltelių – 1/3 arb. šaukštelio
- druskos
- džiūvėsėlių
- augalinio aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
1. Vištienos filė nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Vištienos gabaliukus dedame į gilų dubenėlį, apipilame pienu (kad apsemtų) ir dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms.
2. Į lėkštelę beriame miltus ir po trečdalį šaukštelio visų prieskonių (galite naudoti ir kitus prieskonius), išmaišome.
3. Į dubenėlį mušame kiaušinius, pilame šlakelį šalto vandens (maždaug 1 šaukštą), beriame druskos ir išplakame.
4. Kiaurasamčio pagalba nuo vištienos nusunkiame pieną, beriame druskos, miltų ir prieskonių mišinį, išmaišome ir paminkome rankomis. Kiekvieną vištienos gabaliuką mirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje.
5. Vištienos kepsnelius galima patiekti su mėgstamomis salotomis at tiesiog pomidorų padažu. Skanaus!