Vištienos šlaunelės keptos aliejuje su aštriu padažu
Ingredientai vištienai:
- miltai – 60 g
- paprikos milteliai – 1 arbat. šaukšt
- juodieji pipirai – 1 arbat. šaukšt
- druska – 1 arbat. šaukšt
- vištienos šlaunelės – 10 vnt
- aliejus
- sviestas – 50 g
- aštrusis padažas – 40 g
- česnakas, sutrintas – 4 skiltelės
Gaminimo eiga:
1. Nedideliame inde sumaišykite miltus su paprika, juodaisiais pipirais ir druska. Vištienos šlauneles įdėkite į didelį dubenį, pabarstykite miltų mišiniu ir gerai įtrinkite. Uždenkite ir palikite šaldytuve nuo 60 iki 90 min.
2, Įkaitinkite aliejų puode, kad aliejus pakankamai užlietų šlauneles. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jį sumaišykite su aštriu padažu ir česnakais. Gerai viską išmaišykite.
3, Dėkite šlauneles į įkaitintą aliejų ir kepkite apie 10 – 15min, kol šlaunelės gražiai apskrus. Tada nusausinkite ir sudėkite į dubenį. Užpilkite aštriu padažu ir palikite šiek tiek, kol įsigers. Po 10 min patiekite. Skanaus!