Prancūziški lietiniai su apelsinais
Patiekalui reikės:
- kiaušiniai: 3 vnt
- sviestas: 1 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
- apelsinai: 2 vnt. (padažui ir 2 valg. š. tarkuotos žievelės)
- apelsinų likeris, padažui 3 valg. š
- pienas: 1 stiklinė
- cukrus: 1 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
- citrinos: 1 vnt. (padažui – smulkiai tarkuota žievelė)
- miltai: 100 g
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia paruoškite padažą – truputį pastovėjęs, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.
2. Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.
3. Į keptuvėje išlydytą sviestą suberkite cukrų, nutarkuotas citrusų žieveles, padažą kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, supilkite likerį, viską labai gerai išmaišykite, tada padažą supilkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite pastovėti.
4. Dabar jau galite ruošti tešlą: miltus persijokite ir iš pradžių sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno.
5. Tada supilkite likusį pieną ir tirpintą sviestą, įberkite cukraus ir druskos. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.
6. Iš paruoštos tešlos iškepkite blynelius, juos sulankstykite ir gausiai apliekite padažu.