Folijoje kepta lašiša
Ingredientai patiekalui:
- lašišos filė: 4 gabalėliai (po 150 gramų)
- sojų padažas: 4 valgomieji šaukštai
- špinatai: 200 gramų
- imbieras: 1 maždaug 2,5 centimetro (smulkiai sutarkuota)
- svogūnų laiškai: 4 (smulkiai supjaustyti)
- ryžiai
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia aliejumi ištepkime keturis nemažus folijos lakštus (kiekvieno iš jų ilgis ir plotis turėtų siekti po 35 centimetrus). Tada lašišos filė gabalą padėkime pačiame folijos lakšto viduryje bei apliekime vienu valgomuoju šaukštu sojos padažo.
2. Tuomet ant kiekvieno lašišos filė gabalo uždėkime špinatų, tarkuoto imbiero bei susmulkintų svogūno laiškų. Folijos lakštų kraštus užlenkime taip, kad, kepant lašišą, laisvai cirkuliuotų karštas oras, bei būtų galima žuvį lengvai vartyti.
3. Po to įkaitinkime grilį. Ant grotelių gražiai sudėkime žuvį. Kepkime po maždaug 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Į stalą žuvį patiekime su visa folija, bei pagardinkime šviežia kalendra. Garnyrui šiuo atveju puikiai tiks mėgstami ryžiai. Skanaus!