Graikiškas makaronų apkepas
|

Graikiškas makaronų apkepas

Ingredientai:

  • makaronai: 450 gramų
  • druska
  • jautienos faršas: 500 gramų
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 4-5 skiltelių
  • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorai: 2-3
  • baltasis vynas: 1 stiklinės (galima pakeisti vandeniu)
  • tarkuotas muskatas
  • prieskoninės žolelės
  • natūralus jogurtas: 200 mililitrų
  • kiaušiniai: 1
  • feta: 50 gramų
  • fermentinis sūris: 50 gramų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje makaronus išverdame, tačiau neperverdame, jie turi išlikti kietoki.

2. Tuomet įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus. Apkepame susmulkintą svogūną, kai jis apkeps, beriame susmulkintus česnakus. Po minutės dedame faršą bei maišydamos kepame, kol pakeis spalvą.

3. Tada pomidorus nuplikome bei nulupame odelę, supjaustome. Į faršą supilame pomidorų pastą, dedame pomidorus, prieskonių, druskos, pipirų bei šiek tiek pakepame. Supilame vyną, troškiname, kol padažas šiek tiek išgaruos bei sutirštės.

4. Po to kepimo formą ištepame su riebalais, pabarstome džiūvėsėliais. Į indą dedame makaronų, tada – paruoštą faršą, o tuomet sukrečiame likusius makaronus.

5. Išplakame kiaušinį, sumaišome su jogurtu, suberiame smulkintą fetą. Supilame ant makaronų bei mėsos, ant viršaus užbarstome tarkuoto fermentinio sūrio.

6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol sūris apskrus. Ištraukiame ir orkaitės bei prieš patiekdami leidžiame pastovėti apie 15 minučių. Skanaus!

Parodyta 6, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai