Maltos mėsos iešmeliai
Patiekalui reikės:
- malta mėsa: 800 gramų (kiauliena su jautiena.)
- kiaušiniai: 2
- svogūnai: 1
- česnakas: 4 skiltelės
- garstyčios: 1 valgomasis šaukštas
- džiūvesėliai: 2 valgomieji šaukštai
- krapai
- petražolės
- bazilikai
- druska
- pipirai
- mėgstami prieskoniai
Gaminame:
1. Pirmiausia svogūną supjaustykime kubeliais, o česnaką sutraiškykime. Į faršą sudėkime svogūną, česnaką, įmuškime kiaušinius, bei sumeskime visus likusius ingredientus. Viską labai gerai išmaišykime.
2. Tuomet atsiriekime faršo rutuliuką, perverkime jį vandenyje išmirkytu iešmeliu bei suformuokite pailgą „dešrą”. Ją iš visų pusių suvilgykime aliejumi.
3. Galiausiai kepkime orkaitėje ant griliaus ar keptuvėje, kol iškeps. Skanaus! Labai skanus patiekalas. 🙂