Glazūruoti mėsos kukuliai
| | | |

Glazūruoti mėsos kukuliai

Ingredientai:

  • malta mėsa: 500 gramų (kiauliena, vištiena arba kalakutiena)
  • svogūnai: 1
  • kiaušiniai: 1
  • obuoliai: 1 (nedidelis)
  • krakmolas: 1 valgomasis šaukštas
  • druska
  • pipirai
  • mėgstami prieskoniai

Glazūra:

  • medus: 1 valgomasis šaukštas
  • sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
  • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
  • apelsinų sultys: 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia nulupkime obuolį, sutarkuokime labai smulkiai, sultis nuspauskime. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykime. Į maltą mėsą dėkime tarkuotą obuolį, svogūną, kiaušinį, krakmolą, mėgstamus prieskonius bei druską. Gerai viską išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą bent valandai.

2. Tada iš faršo formuokime kukulius, dėkime į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi bei kepkime orkaitėje įkaitintoje iki 225 laipsnių temperatūros maždaug 15 minučių.

3. Galiausiai glazūrai visus produktus sumaišykime. Ištepkime kukulius ir dar pakepkime apie 5 minutes. Patiekime su savo mėgstamu garnyru.

Parodyta 7, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai