Bulvių kamuoliukai
|

Bulvių kamuoliukai

Ingredientai:

  • bulvės: 10 (nedidelių)
  • pienas: nepilnos stiklinės
  • kiaušiniai: 2
  • fermentinis sūris: gabalėlio (kuo daugiau, tuo gaunasi skaniau)
  • druska: žiupsnelio
  • malti pipirai: žiupsnelio
  • džiūvėsėliai

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje bulves nulupame bei išverdame. Supilame pieną bei sutriname į košę. Košė turėtų būti tirštesnė. Beriame druską bei pipirus, išmaišome. Jei košė išėjo skystesnė, tuomet įberiame porą šaukštų miltų.

2. Tada sutarkuojame sūrį burokine tarka bei įmaišome į bulvių košę.

3. Po to iš bulvių masės formuojame norimo dydžio kamuoliukus bei merkiame į plaktų kiaušinių masę, tuomet apvoliojame džiūvėsėliuose.

4. Dedame kamuoliukus į riebalais pateptą skardą bei kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Gaunasi puikus garnyras prie bet kurio patiekalo. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai