Pyragėliai su obuoliais
Ingredientai pyragėliams:
- sviestas: 200 gramų
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 1/2 stiklinės
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- miltai: 3,5 stiklinės
- obuoliai: 5-6
- cinamonas: pabarstymui
- cukrus: pabarstymui
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia sviestą ištrinkime su cukrumi iki kol gausis puri masė. Tada sudėkime kiaušinius.
2. Tuomet kepimo miltelius sumaišykime su miltais bei suberkime į gautą sviesto bei kiaušinių masę.
3. Suminkykime rankomis (tešla gali truputį lipti prie ranku, tuomet įdėkime dar truputi miltų, tik nepersistengkime, kad tešla nepataptų kieta).
4. Tada obuolius nulupkime bei supjaustykime mažais gabaliukas. Juos pabarstykime cinamonu bei cukrumi.
5. Iškočiokime tešlą kažkur iki pusė centimetro storio bei supjaustykime kvadratėliais maždaug tokio dydžio, kokio norime kad išeitų pyragėliai (pvz 10* 10cm).
6. Po to ant iškočioto kvadrato dėkime obuolių bei visus keturis tešlos kampus sukelkime į viršų ir gražiai sulipinkime.
7. Galiausiai išklokime skardą kepimo popieriumi ir kepkime iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklauso nuo to, kokio dydžio pasidarysime pyragėlius). Valgome. Skanaus!