Mėsos ir ryžių kukuliai padaže
Kukuliams reikės:
- 500 g mėsos faršo (koks patinka)
- patinkančių prieskonių mėsai pagardinti (na aišku druskos ir pipirų taipogi)
- 100 g ryžių
- 1 svogūno
- 1 morkos
- sviestuko kepimui
- 1-2 šaukštų majonezo
- surio
- 0,5 stiklinės vandens
- 5 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo ar pastos
- 3 valgomųjų šaukštų grietinės
- 3 valgomųjų šaukštų majonezo
- 3 valgomųjų šaukštų miltų
- prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
1. Visų pirma išverdame ryžius (pervirti nereikėtų, nes jie dar kartu su mėsa troškinsis orkaitėje), atvėsiname.
2. Pakepiname sutarkuotas morkas bei svogūnus ant sviestuko, atvėsiname.
3. Faršą sumaišome su pasirinktais prieskoniais, kepintais svogūnais bei morkomis, išvirtais ryžiais bei majonezu.
4. Iš gautos masės formuojame kukuliukus maždaug kiaušinio dydžio.
5. Dabar ruošime padažą: pomidorų padažą sumaišome kartu su grietine, majonezu ir miltais, tada po truputį pilame vandenį ir viską gerai permaišome, sudedame prieskonines žoleles.
6. Pilame šiek tiek padažo, kad pasidengtų kepimo formos dugnas, dedame kukulius, apliejame likusiu padažu. Jei padažiuko neužtenka, kad kukulių 2/3 būtų apsemtos, pripilame dar šiek tiek vandens.
7. Uždengiame dangčiu arba folija. Kepame 50 min iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iki kepimo pabaigos likus 10-iai minučių dangtį arba foliją atidengiame, kad paskrustų.
8. Ant pacio galo bereme surio. Skanaus!