spageciai su bolonijos padazu 1
|

Spagečiai su bolonijos padažu

Ingredientai makaronams pagaminti:

  • pora šaukštų aliejaus
  • 1 morka
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 250 gr. faršo (kiaulienos ir jautienos)
  • 4-5 pievagrybiai
  • 1 skardinė trintų pomidorų savo sultyse (200g)
  • 1 spageti makaronų pakelis (400g)
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 1 a.š. džiovinto baziliko

Gaminimo eiga:
1. Morką, svogūną supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol svogūnai pagelsta ir tampa daug maž permatomi. Sudedame susmulkintą česnaką ir pakepame.

2. Tada sudedame faršą ir kepame maišydami, įdedame druskos ir pipirų pagal skonį.

3. Kai faršas su daržovėmis apkepa, sudedame pjaustytus pievagrybius ir trintus pomidorus, išmaišome ir įdedame baziliko ir troškinam apie 10-15 minučių. Jei padažas per greitai tirštėja, įpilame šiek tiek vandens.

4. Kol padažas troškinasi, išverdame spageti ir pašlakstome aliejumi, kad nesuliptų.

5. Baigus troškinti padažą, išimame išvirusiusius spageti, sudedame į lėkštes ir užpilame padažo.

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai