Škotiški kiaušiniai
Patiekalui reikės:
- kiaulienos faršo: 500 gramų
- kiaušinių: 5 (4 kietai virtų, 1 žalio)
- maltų džiūvėsių: 50 gramų
- svogūnų: 1
- mėgiamų mėsos prieskonių: žiupsnelio
- druskos: žiupsnelio
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje paruošiame sumaltą mėsą: įmušame kiaušinį, pagardiname mėgiamais prieskoniais, pagal savo skonį pasūdome bei viską gerai išmaišome.
2. Tuomet virtus kiaušinius nulupame. Kiekvieną iš jų aplipdome paruošta mėsa bei apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose.
3. Galiausiai apvoliotus maltuose džiūvėsiuose kiaušinius truputėlį apkepame keptuvėje, o paskui dedame į orkaitę bei maždaug 20 minučių dar pakepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!