Jautiena su brokoliais ir ryžiais
Ingredientai patiekalui:
- austrių padažas – 1 stiklinė
- sezamų aliejus – 2 arbat. šaukšt
- cheresas – 1 stiklinė
- sojos padažas – 1 arbat. šaukšt
- cukrus – 1 arbat. šaukšt
- kukurūzų krakmolas – 1 arbat. šaukšt
- jautiena, pjaustyta juostelėmis – 350 gr
- augalinis aliejus – 3 valg. šaukšt
- plonas griežinėlis imbiero šaknies – 1 vnt
- nulupta ir susmulkinta česnako skiltelė
- brokoliai – 400 gr
- ryžių – 2 maišeliai
Gaminimo eiga:
1. Austrių padažą, sezamų aliejų, cheresą, sojų padažą, cukrų ir kukurūzų krakmolą išmaišykite kartu, kol cukrus ištirps. Jautieną užpilkite mišiniu ir rankomis išmaišykite, bei palikite marinuotis 30min šaldytuve.
2. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ir dėkite į keptuvę supjaustytą imbiero šaknį ir česnako skiltelę ir palikite porai minučių kepti, kad įgautų kvapą ir skonį. Išimkite imbierą ir česnaką iš aliejaus. Dėkite į įkaitintą aliejų brokolius ir leiskite kepti apie 5 – 7min, kol taps ryškiai žali. Išimkite brokolius iš keptuvės ir nusausinkite.
3. Išsivirkite ryžius.
4. Jei nepakanka aliejaus, įpilkite dar. Į keptuvę dėkite marinuotą jautieną su visu skysčiu. Kepkite jautieną apie 5 min, kol nebebus rausva. Į lėkštę dėkite ryžius, ant viršaus jautieną ir brokolius. Skanaus!