Kepta višta su česnaku
Ingredientai patiekalui:
- višta – 1 vnt
- česnakas – 4 skiltelės
- citrina
- imbiero šaknis
- sojų padažas – 1 valg. šaukšt
- alyvuogių aliejus – 2 valg. šaukšt
- baziliko lapeliai
- medus – 1 valg. šaukšt
- druska
- juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Vištą nuplaukite ir nusausinkite, iš išorės ir iš vidaus įtrinkite druska bei pipirais.
2. Česnakus stambiai supjaustykite. Citriną nuplaukite, nusausinkite ir, nulupę žievę, susmulkinkite. Imbiero šaknį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su citrinomis. Pabarstykite baziliko lapeliais. Ten pat supilkite sojų padažą ir aliejų.
3. Vištą įdarykite česnakais. Apipilkite citrinų, imbierų, sojų ir aliejaus padažu. Pašaukite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 1 valandai. Nuolat apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis.
4. Ištraukite vištą iš orkaitės, aptepkite medumi ir pašaukite dar 5 min.