Vyšnių pyragas
Ingredientai pyragui:
- vyšnios (šaldytos arba šviežios be kauliukų) – 500 gr
- miltai – 225 gr
- kiaušiniai – 5 vnt
- sviestas – 1 valg. šaukšt
- pienas (šiltas) – 250 ml
- cukraus – žiupsnelis
- cukrus – 4 valg. šaukšt
Gaminimo eiga:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į sviestu išteptą formą sudėkite vyšnias (jei ėmėte šaldytas, prieš tai atitirpinkite).
2. Sumaišykite sijotus miltus, kiaušinius, 4 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir šiek tiek pieno.
3. Nenustodami maišyti, porcijomis supilkite likusį pieną-gausite tirštoką tešlą, panašią į blynų. Ja užpilkite vyšnias ir pašaukite į orkaitę.
4. Kepkite maždaug 40 min. Kai į pyragą įsmeigtą medinį pagaliuką ištrauksite sausą, neaplipusį tešla – pyragas iškepęs.