Citrininis pyragas
Ingredientai pyragui:
- minkštas sviestas – 200 g
- cukrus – 200 g
- kefyras – 140 ml
- kiaušiniai – 3 vnt
- druska
- miltai – 250 g
- kepimo milteliai – 2 arbat. šaukšt
- citrina – 2 vnt
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
2. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite iš jos sultis.
3. Minkštą sviestą suplakite ir pilkite cukrų, bei dėkite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite. Išmaišę, supilkite kefyrą. Pilkite citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę.
4. Į kiaušinių masę pilkite miltus ir išmaišykite mediniu šaukštu. Dėkite į formą kepimui ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 30 min.