Guliašas totoriškai
Ingredientai guliašui:
- mėsa: 500 gramų
- svogūnai: 1-2
- rauginti agurkai: 1-2
- bulvės: 6-8
- česnakai: 1-2 skiltelės
- pomidorų pasta: 1-2 valgomieji šaukštai (arba paprasto pomidorų padažo)
- lauro lapai
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia mėsą nuplauname, supjaustome kubeliais bei lengvai apkepame keptuvėje.
2. Tuomet sudedame pusmėnuliais supjaustytus svogūnus bei kepame, kol svogūnai suminkštės.
3. Tada viską supilame į puodą, įdedame pomidorų pastos, smulkiai supjaustytus arba stambesne tarka sutarkuotus agurkus, užpilame vandens arba sultinio – kad apsemtų – ir pridengus puodą troškiname.
4. Atskirame puode pakepame šiaudeliais supjaustytas bulves. Kai bulvės bus beveik paruoštos, supilame jas į puodą su mėsa, įberiame druskos, pipirų, įmetame lauro lapą bei sutraiškytą arba susmulkintą česnaką. Galiausiai atsargiai išmaišome bei troškiname, kol mėsa bus minkšta. Tikras gardumėlis!