Avižų košė su keptais bananais
Ingredientai košei:
- pienas: 200 mililitrų
- vanduo: 100 mililitrų
- avižiniai dribsniai: 1 stiklinė
- druska: truputis
- sviestas: 1 šaukštas
- bananai: 1
- klevų sirupas: nebūtina
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia pieną ir vandenį užvirinkime nedideliame puode.
2. Tuomet suberkime druską bei dribsnius. Karštį sumažinkime iki vidutinio. Šaukštu vis pamaišykime košę nuo puodo dugno.
3. Tada virkime maždaug 7-10 min., uždenkime dangtį ir nukelkime košę nuo ugnies.
4. Po to keptuvėje įkaitinkime sviestą. Sudėkime nuluptą bei griežinėliais supjaustytą bananą. Abi griežinėlių puses kepkime maždaug po 3-4 minutes.
5. Galiausiai košę sudėkime į dubenėlį, ant jos dėkime keptą bananą ir viską užpilkime šaukštu klevų sirupo. Skanaus!