Airanas – tai natūraliai gazuotas rauginto pieno gėrimas. Su airanu marinuoti šašlykai minkšti ir sultingi. Šio gėrimo turėtumėte rasti didžiuosiuose prekybos centruose, seniau matydavau Rimi.

Ingredientai šašlykams:

  • kiaulienos sprandinė
  • svogūnai – 2-3 vienam kilogramui mėsos
  • airanas
  • druska, pipirai, prieskoniai šašlykams arba kiti mėgstami prieskoniai

Gaminimo eiga:
1. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, dedame į didelį dubenį, apiberiame druska ir gerai pamaigome rankomis, kad išsiskirtų sultys.

2. Kiaulienos sprandinę pjaustome gabalėliais, dedame į dubenį, apibarstome prieskoniais, išmaišome ir dar pamaigome rankomis.

3. Užpilame airanu tiek, kad sprandinės gabaliukai būtų apsemti. Šašlykus paliekame marinuoti pusdieniui arba per naktį. Kepame ant žarijų. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 28 kartai, 1 vizitų šiandien)