Morkų keksiukas
Keksui reikės:
- 180 gramų sviesto
- 200 gramų rudo cukraus
- 1 pokelis – vanilinio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės
- 3 kiaušiniai
- 180 gramų miltų
- 50 gramų krakmolo
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 100 gramų maltų lazdyno riešutų
- 2 valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto
- 280 gramų morkų
Užtepimui:
- 150 gramų Filadelfijos sūrio
- 50 gramų balto šokolado
- cukraus pudros pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Sviestą išsukame su cukrumi, įmušame po vieną kiaušinį ir vis maišome iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo miltelius su jogurtu, morkas nulupame ir sutarkuojame su smulkia burokine tarka. Visus produktus sumaišome ir supilame tešlą į keksiuko formą (ją išklojame kepimo popieriumi).
2. Kepame 170 laipsnių temperatūroje, maždaug 45 – 55 minutes, atvėsiname.
3. Užtepimui: šokoladą istirpiname vandens vonelėje, sumaišome su Filadelfija, įdedame cukraus pudros ir citrinos rūgšties – viską gerai išplakame ir užtepame ant pyrago. Papuošiame kaip fantazija leidžia. Skanaus!
Recepto autorė: Andžela Labanauskas