Šokoladinis putėsis
Ingredientai:
- sviestas – 1 valg. šaukšt
- juodas šokoladas – 120 gr
- kiaušinio tryniai – 3 vnt
- kiaušinio baltymai – 4 vnt
- cukraus pudra – 2 arbat. šaukšt
- apelsino tarkuota žievelė – pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Sviestą ištiripinkite ant ugnies. Sulaužytus šokolado gabaliukus sudėkite į sviestą ir taip pat ištirpinkite.
2. Į šokolado masę įmaišykite išplaktus trynius.
3. Atskirame indelyje išplakite kiaušinio baltymus. Į juos įpilkite cukraus pudrą.
4. Į šokolado masę įdėkite apelsino žievelę ir trečdalį baltymų, viską gerai išmaišykite. Išmaišius, dėkite kitą dalį baltymų ir dar kart išmaišykite.
5. Putėsius sudėkite nedideliuose indeliuose ir palaikykite šaldytuve prieš patiekiant.