Aromatingas vištienos ir daržovių troškinys
Troškiniui reikės:
- 4 vištienos ketvirčių
- 1 aitriosios paprikos
- 1 didelės raudonosios paprikos
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 400g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
- 0,5 a.š. cinamono
- 1 apelsino
- 250ml vištienos sultinio
- 40g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite kubeliais pjaustytą svogūnų, aitriąją papriką, raudonąją papriką, morką ir pakepkite apie 5min. Tuomet supilkite vištienos sultinį, smulkintus pomidorus, apelsino sultis, pagardinkite cinamonu, įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės ir kai užvirs supilkite viską į stiklinę formą.
2. Vištienos ketvirčius padalykite pusiau. Apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir keptuvėje apskrudinkite iš abiejų pusių.
3. Sudėkite vištieną ant daržovių ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol vištiena iškeps. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos sudėkite alyvuoges.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas