Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Patiekalui reikės:
- virtų bulvių – 0,5 kg
- varškės (sausesnės) – 200 gramų
- tarkuoto fermentinio sūrio – 2 valg. šaukštų
- kiaušinio – 1 vnt
- miltų – 1 stiklinės
- krakmolo – 1 valg. šaukšto
- druskos
- maltų džiūvėsėlių
- augalinio aliejaus kepimui
Padažui reikės:
- sviesto – 100 gramų
- grietinės – 130 gramų
- virintas vandens – šlakelio
Gaminimo eiga:
1. Bulves nuskutame, išverdame pasūdytame vandenyje, sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, varške, tarkuotu sūriu, miltais ir krakmolu. Paskaniname druska ir viską gerai išminkome.
2. Jeigu bulvių masė per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dedame dar krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis kietoki, ne tokie skanūs.
3. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus reikia tiek, kad kroketai jame plaukiotų.
Grietinės ir sviesto padažas
Sviestą ištirpiname, dedame grietinės, pilame šlapekį vandens (kol padažas gausis norimo tirštumo), paskaniname druska, išmaišome ir pakaitiname. Skanaus!