Kepta vištienos file su parmezano sūriu
Ingredientai:
- viščiuko vidinės krūtinėlės file: 550 gramų (~13 vnt.)
- žolelių ir pipirų prieskonių mišinys
- kiaušiniai: 2
- extra kvietiniai miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų
- kietasis sūris „Parmigiano Reggiano”: 120 gramų
- Jasmine ryžiai: ~200 gramų
- sultelės salotos: 100 gramų
- Extra virgin alyvuogių aliejus: šlakelio
- druska
Padažui:
- svogūnai: 2 (nedidelių)
- grietinė: 4-5 valgomųjų šaukštų (30% riebumo)
- Dižono garstyčios: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovinti raudonėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
- druska
Gaminimo eiga:
1. Vištienos file gabalėlių nuplaukite, nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir pašalinkite plėvelės bei gyslas. Kiekvieną gabalėlį ir abiejų pusių apibarstykite žolelių ir pipirų prieskonių mišiniu.
2. Imkite tris dubenėlius: į pirmą sudėkite miltus, į antrą – išplaktus kiaušinius, į trečią – smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį.
3. Vištienos file gabalėlius apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių, tuomet merkite į kiaušinio plakinį bei apvoliokite tarkuotame sūryje.
4. Gabalėlius išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite apie 15-20 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug pusei kepimo laiko, vištienos gabalėlius apverskite, kai bus gražiai apskrudę ir pabaikite kepti.
5. Padažui: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepkite kol jie suminkštės. Tada dėkite grietinę, dižono garstyčias, suberkite džiovintus raudonėlius, pagardinkite druska, viską gerai išmaišykite ir leiskite padažui užvirti. Tuomet išjunkite ir suberkite pjaustytas šviežias petražoles bei vėl išmaišykite.
6. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
7. Salotas pagardinkite druska, užpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas