Reikės:

  • Vištienos krūtinėlės filė – 4 vnt.
  • Cukinijos – 1 vnt.
  • Pomidorų (vidutinių) – 3 vnt.
  • Paprikos (geltonos spalvos) – 1-2 vnt.
  • Raudonojo svogūno – 1 vnt.
  • Mocarela sūrio (tarkuoto) – pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus – 2 valg. šaukštai
  • Druskos, pipirų – pagal skonį
  • Itališkų prieskonių mišinio – pagal skonį

Gaminimo eiga:
1. Pomidorus, cukiniją, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais.

2. Vištienos krūtinėlėje padarykite 4-5 įpjovimus (palikdami nepažeistą 2 cm „dugną“) ir vištieną sudėkite į kepimo indą.

3. Į kiekvieną vištienos įpjovimą dėkite po griežinėlį pomidoro, paprikos, cukinijos ir svogūno, apibarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus užbarstykite sutarkuotą mocarelos sūrį.

4. Kepkite 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, 25 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos dar užberkite mocarelos sūrio ir pakepkite kol sūris išsilydis.

5. Patiekite su daržovėmis, salotomis arba ryžiais.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

(Visited 2 times, 1 visits today)