Stiklainiuose keptos vištienos šlaunelės
| |

Stiklainiuose keptos vištienos šlaunelės

Ingredientai:

  • vištienos šlaunelės: 10 didesnių šlaunelių (~3,5 – 4 kg)
  • česnakai: 1 galvutės
  • lapeliai: 5-6
  • rupi druska: 35 gramų (kas nėmėgstate sūriau, galite įdėti mažiau)
  • kvepiančių, karčių ir įv.pipirų žirneliais, apelsininių pipirų žiupsnis
  • vanduo: 0,5 stiklinės

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje iš šlaunelių išimame kaulus, mėsą labai smulkiai nesmulkiname, į maždaug 5-6 dalis šlaunelę. Sudedame į didesnį dubenį, nuplauname, pamerkiame į šaltą vandenį bent 60 minučių, nusausina,e, sudedame visus išvardintus ingredientus (česnaką susmulkiname, ne sutraiškome) viską gerai išmaišome, pridengti kokia lėkštute arba išnešame kažkur šaltai iki kitos dienos.

2. Tuomet kitą dieną vėl pamaišius, sudedame į norimos talpos slovikėlius, iš tokio kiekio išeis maždaug 8 puslitrainiai. Labai pilnus neprigrūda,e, per nykščio storumą paliekame nuo viršaus tuščius. Dedame į šaltą orkaitę, nustatome 190 temperatūrą bei kepame maždaug 80 minučių, kol pradeda rausti šlaunelių viršus, tuomet uždedame dangtelius, dar pakaitiname apie 5 minutes bei ištraukus, neatidarant užsukame. Sušąla labai puikūs drebučiai, tinka kelionėms arba svečiams vaišinti, aišku ir savęs nepamirškite! Skanaus!

Parodyta 30, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai