Sviestiniai sausainukai džemu
Ingredientai:
- miltai: 1,5 stiklinės
- sviestas: 150 gramų
- cukrus: 8 arbatinių šaukštelių
- pienas: 2 valgomųjų šaukštų
- uogienė (arba džemas)
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sviestą sutarkuojame su tarka, sumaišome su cukrumi, supilame pieną. Po truputį beriame persijotus miltus bei minkome tešlą. Tešlą maždaug 60 minučių įdedame į šaldytuvą.
2. Tuomet po valandos ištraukite tešlą iš šaldytuvo, stalą pabarstykite miltais bei plonai iškočiokite. Imkite 2 skirtingų dydžių formeles. Su didesne išspauskite dvi vienodas figūrėles, o kitos viduriuke išspauskite mažesnę figūrėlę. Sausainukus dėkite ant kepimo popieriaus bei kepkite maždaug 10-15 minučių 175 laipsnių karštumo orkaitėje (kol gražiai pagels).
3. Atvėsusių sausainukų apatinę dalį patepkite tirštesne mėgstama uogiene bei uždėkite kitą puselę su išspaustu viduriuku.
Pastebėjimai: Jeigu pertepimui renkatės uogienę, o ne džemą, ji turėtų būti tirštesnė, kad nebėgtų per kraštus.
Tešlą kočioti tikrai reikėtų ganėtinai plonai, nes sudėjus abi sausainuko puses sausainis išeina gan „storas”. Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai