Makaronų salotos su avinžirniais
Ingredientai:
- „Puntine grandi” makaronai: 200 gramų
- konservuoti avinžirniai: 240 gramų (arba virti)
- ridikėliai: 5
- pomidorai: 1 (didesnio)
- agurkėliai: 2 (vid. dydžio)
- pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio
- malta raudonoji saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
- alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, supilame į kiaurasamtį bei paliekame makaronus atvėsti.
2. Tuomet iš pomidoro bei agurko išskobiame sėklas.
3. Tada į dubenį sudedame atvėsintus makaronus, gabaliukais supjaustytą pomidorą, agurkėlius, ridikus, suberiame papriką, krapus, pagadiname su druska, maltais juodaisiais pipirais, įpilame alyvuogių aliejaus bei viską gerai išmaišome.
Pastebėjimas: Iš pomidorų bei agurkų galima neišimti sėklų, jei salotas suvalgome netrukus. Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas