Ingredientai salotoms:

  • 1 šaukštas žemės riešutų aliejaus
  • 500 gr. kiaulienos faršo
  • 1 arbatinis šaukštelis trinto česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis trinto imbiero
  • 1 ilgas pjaustytas raudonasis čili pipiras
  • 1 laimas, smulkiai tarkuota žievelė, sultys
  • 1/4 puodelio žuvies padažo
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis baltojo cukraus
  • 250 gr. ryžių
  • krūvelė kalendros, lapai nuskinti
  • krūvelė mėtos, lapai nuskinti
  • 2 šaukštai žemės riešutų
  • 2 salotų lapai, supjaustyti

Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje. Faršą kepkite 5 minutes, maišant išskirkite susidariusius gniužulus. Į kiaulieną sudėkite česnaką, imbierą, laimo žievelę, sultis, žuvies ir sojų padažą bei cukrų. Kepkite 1-2 minutes kol taps aromatingas. Supilkite ryžius ir maišykite. Kepkite 1-2 minutes.

2. Keptuvę pašalinkite nuo karščio. Įmaišykite kalendrą ir mėtą. Šaukštu įdėkite mišinį į dubenėlius. Ant viršaus pabarstykite žemės riešutų, likusios mėtos, kalendros. Patiekite su salotų lapais, laimo skiltelėmis.

(Visited 1 times, 1 visits today)