Varškės apkepas su razinomis ir abrikosais
Apkepui reikės:
- varškės – 500 gramų
- kiaušinių – 3 vnt
- grietinės – 5 valg. šaukštų (2 aptepimui)
- manų kruopų – 4-5 valg. šaukštų
- cukraus – 4-5 valg. šaukštų
- vanilinio cukraus (nebūtinai) – žiupsnelio
- druskos – žiupsnelio
- sodos – 1/3 arbatinio šaukštelio
- razinų, džiovintų abrikosų ar kitų vaisių- po 1-2 saujeles
- sviesto – 30 gramų
- džiūvėsėlių
Gaminimo eiga:
1. Varškę dedame į dubenį ir gerai pertriname rankine grūstuve. Dedame tris šaukštus grietinės, beriame cukrų, vanilinį cukrų, druską, sodą, vėl pertriname arba maišome su šaukštu.
2. Kiaušinius išplakame kitame dubenėlyje ir plakinį supilame į varškės masę, išmaišome. Beriame manų kruopas, vėl gerai išmaišome. Masė turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu masė per skysta – dedame daugiau manų, jeigu tirštoka – mažiau. Beriame razinas ir pasmulkintus džiovintus abrikosus, išmaišome ir paliekame pastovėti 20-30 minučių, kad išbrinktų manai.
3. Sviestą ištirpiname. Kepimo skardą patepame sviestu, apibarstome džiūvėsėliais, dedame varškės apkepo masę, šaukštu išlyginkite paviršių ir aptepame grietine. Ant viršaus tolygiai užpilame likusį sviestą. Kepame 35-40 minučių, vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus!