Bemielės tešlos pica
Picos padui:
- miltai: 320 gramų
- vanduo: 70 mililitrų
- grietinėlė: 125 mililitrų (arba natūralus jogurtas)
- cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
- Provanso žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
Įdarui:
- vištienos kumpis
- Mozzarella sūris
- fermentinis sūris
- marinuoti agurkai
- pomidorai
- pomidorų padažas
- česnakinis padažas
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje truputį pašildykite vandenyje ištirpintame druską bei cukrų. Suberkite Provanso žoleles, supilkite grietinėlę arba jogurtą bei 25 mililitrų aliejaus.
2. Tuomet sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei po truputį berkite į vandenį ir maišykite, kol galėsite minkyti tešlą. Užminkius tešlą supilkite likusį aliejų bei gerai ją dar išminkykite, kol gausime elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą.
3. Tada dėkite tešlą į polietileno maišelį bei palikite 20 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Tešlą iškočiokite į 0.5 centimetro storio pagrindą bei sudėkite norimus produktus (arba nurodytus prie skirtų įdarui).
4. Kepkite maždaug 20-30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai