Pyragėliai su mėsa (kibinai)
|

Pyragėliai su mėsa (kibinai)

Ingredientai:

  • miltai: 650-700 gramų
  • vanduo: 200 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • actas: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 250 gramų (arba margarinas kepiniams)
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • mėsos faršas: 500 gramų
  • svogūnai: 3 (dideli)
  • prieskoniai

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 1
  • vanduo: 1 šaukšto

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į miltus su burokine tarka įtarkuojame šaltą sviestą bei triname tarp pirštų, kad susidarytų į smėlį panaši masė.

2. Tuomet įmušame kiaušinius bei išmaišome. Į vandenį pilame actą, beriame druską, cukrų ir supilame į miltus. Užminkome tešlą. Jei ji limpa prie rankų, įberiame dar maždaug 50 gramų miltų. Tešla turi gautis minkšta bei elastinga. Paliekame pastovėti maždaug 30 minučių.

3. Suformuojame pyragėlius, aptepame kiaušinio bei vandens mišiniu ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes. Skanaujame!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Loretos išbandyti receptai

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai