Kepti vištienos ketvirčiai
Ingredientai:
- vištienos ketvirčiai – 6 vnt
- majonezas – 3 valgomieji šaukštai
- kečupas/pomidorų pasta – 2 arbatiniai šaukšteliai
- garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis
- česnakas – 2-3 skiltelės
- sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- druska, malti juodieji pipirai, paprikos milteliai, vištienos prieskoniai
Gaminimo eiga:
1. Vištienos ketvirčius nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
2. Pasigaminame marinatą. Dubenėlyje sumaišome: majonezą, kečupą, garstyčias, sojų padažą, augalinį aliejų, išspaustą česnaką, po žiupsnelį druskos ir nurodytų prieskonių. Viską sumaišome. Marinatu įtriname vištienos ketvirčius ir paliekame valandą pasimarinuoti.
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
4. Skardą gausiai ištemame aliejumi, dedame vištienos ketvirčius, uždengiame folija ir kepame 50-60 minučių. Maždaug kepimo viduryje palaistome ketvirčius skardoje susidariusiu skysčiu. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos nuimame foliją, kad vištienos ketvirčiai gražiai apskrustų. Skanaus!