Medaus sausainiai
Ingredientai:
- miltai: 225 gramų
- kepimo milteliai: 2 šaukštelių
- druska: žiupsnelio
- cukrus: 100 gramų
- šaltas sviestas: 100 gramų
- medus: 100 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sausus produktus suberiame į dubenį bei sumaišome.
2. Tuomet šaltą sviestą supjaustome kubeliais bei sudedame į miltų mišinį. Triname pirštais, kol susidarys trupiniai.
3. Tada supilame medų bei šaukštu maišome, kol pasidarys tešla.
4. Po to kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, o orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Iš tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio sausainiukus bei pirštais šiek tiek paspaudžiame. Jei norisi, ant viršaus galima užberti truputėlį cukraus arba cinamono. Skanaus!