Ingredientai pagrindui:

  • kiaušiniai: 3
  • kiaušinių tryniai: 3
  • cukrus: 170 gramų
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • kakava: 1 valgomojo šaukšto
  • malti lazdyno riešutai: 90 gramų
  • malti migdolai: 90 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Kremui:

  • riebi grietinėlė plakimui: 500 mililitrų
  • kiaušinių baltymai: 3
  • juodasis šokoladas: 200 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • želatinos milteliai: 10 gramų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kepimo popieriumi išklokite 26 centimetrų skersmens tortinę.

2. Tuomet pilnus kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava bei kepimo milteliais. Įmaišykite miltus bei maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę bei kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, maždaug 30 minučių. Iškepus palikite atvėsti.

3. Tada želatiną išbrinkinkite šlakelyje grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakite su cukrumi.

4. Šokoladą ištirpinkite bei palikite atvėsti. Baltymus standžiai išplakite bei sumaišykite su plakta grietinėle.

5. Tuomet po truputį į kremą įsukite atvėsusį šokoladą.

6. Po to želatiną ištirpinkite garų vonelėje (tik neužvirkite), palikite pravėsti, kad nebūtų karšta bei greitai, elektriniu plakikliu, įmaišykite į šokoladinį grietinėlės kremą.

7. Galiausiai skystą masę supilkite ant šalto, iškepusio pyrago pagrindo. Pastatykite į šaldytuvą maždaug 5-6 valandoms. Papuoškite bei skanaukite. 🙂

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas

Facebook Comments
(Aplankyta 3 kartai, 1 vizitų šiandien)