Pyragėliai su mėsa
|

Pyragėliai su mėsa

Ingredientai:

  • šaldyta bemielė sluoksniuota tešla: 500 gramų (lakštais)
  • malta jautiena: 300 gramų (arba kiaulienos)
  • svogūnai: 1
  • džiovintas raudonėlis: žiupsnelis
  • druska: žiupsnelis
  • malti juodieji pipirai: žiupsnelis
  • sukapotos petražolės: 1 šaukštas
  • sviestas: 1 šaukštas

Gaminame:
1. Pirmiausia šaldytą tešlą ištraukiame iš šaldiklio, paliekame sušilti. Jei tešla stora, pabarstome ją miltais bei pakočiojame.

2. Tuomet svogūną nulupame, smulkiai supjaustome bei suberiame į keptuvėje ištirpintą sviestą. Kepiname, iki svogūnai taps skaidrūs.

3. Tada suberiame jautienos faršą. Pamaišydami kepiname ant nesmarkios ugnies maždaug 15 minučių. Paskui suberiame druską, pipirus, raudonėlį, išmaišome bei kepiname dar kažkur 2-3 minutes. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome petražoles bei paliekame atvėsti.

4. Po to ant tešlos lakšto šaukštu tolygiai paskleidžiame keptą mėsą bei suvyniojame tešlą į ritinėlį. Viršų bei ypač sujungimo vietą gerai patepame išplaktu kiaušiniu.

5. Galiausiai ritinėlį padedame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 25-30 minučių. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai