Kiaulienos karbonadas su olandišku padažu
Ingredientai:
- kiaulienos karbanodo gabalėliai: 4
- druska: truputėlio
- malti pipirai: truputėlio
- kiaušiniai: 2
- džiūvėsėliai
- aliejus
Padažui:
- sviestas: 100 gramų
- kiaušinių tryniai: 3
- druska: truputėlio
- malti pipirai: truputėlio
- vanduo: 3 šaukštų
- citrinos sultys: 1 šaukšto
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaulienos gabaliukus pabarstykite druska, pipirais bei palaikykite 30 minučių pasimarinuoti. Kiaušinius išplakite, į juos merkite mėsytę, apvoliokite džiūvėsėliuose bei kepkite aliejuje.
2. Tuomet sviestą išlydykite bei atvėsinkite iki kambario temperatūros.
3. Tada užkaiskite puodą su vandeniu, statykite dubenį į jį bei išplakite kiaušinių trynius su citrinos sultimis, pipirais, druska, vandeniu. Plakite, kol masė padvigubės. Nukėlę nuo puodo, supilkite sviestą bei dar paplakite iki kremo tirštumo. Užpilkite ant iškeptos mėsos. Skanaus!