Žemaičiams reikės:

  • bulvių: 15-16 (vid. dydžio)
  • kiaušinių: 2
  • krakmolo: 3 v.š
  • miltų: 3 v.š
  • druskos

Įdarui:

  • vištienos: 350 gramų
  • svogūnų: 1 (vid. dydžio)
  • sviesto
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje bulves nuplaukime, išvirkime su lupenomis, nulupkime bei sumalkime.

2. Tada į sumaltas bulves įmuškime kiaušinius, berkime miltus, krakmolą bei druską. Tešlą labai gerai išminkykime.

3. Tuomet vištieną išvirkime bei sumalkime. Pagardinkime druska bei pipirais.

4. Svogūną smulkiai supjaustykime, pakepinkime svieste bei sumaišykime su malta vištiena.

5. Galiausiai formuokime žemaičių blynus. Į keptuvę pilkime augalinį aliejų, įkaitinkime, dėkime žemaičių blynus bei kepkime iš abiejų pusių, kol blynai gražiai paskrus.

6. Gaminame padažą. Mums reikės: sviesto, grietinės, šlakelio vandens arba sultinio kuriame virė vištiena, druskos, kapotų krapų arba petražolių (nebūtinai).

7. Gilioje keptuvėje ištirpinkime sviestą, dėkime grietinės, pagal savo skonį druskos. Jeigu padažas gaunasi per tirštas, pilkime šlakelį vištienos sultinio ar vandens. Įmeskime saujelę kapotų žalumynų.

(Visited 1 times, 1 visits today)