Ingredientai:

  • viščiukas: 1,5 kilogramo
  • grietinė: 350 gramų
  • česnakai: 4 skiltelių
  • citrinos žievelės: 1 vnt.
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • šv. čiobreliai: saujos
  • juodieji pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
  • rozmarino lapeliai: 1 šakelės

Gaminimo eiga:
1. Marinatui skirtus produktus, išskyrus rozmariną, sutrinkite virtuviniu kombainu. Į gautą masę suberkite rozmarino lapelius ir išmaišykite.

2. Gerai įtrinkite viščiuko vidų ir po oda (atsargiai atitraukite odą nuo krūtinėlės ir šlaunelių). 1/3 marinato palikite aptepti.

3. Į skardą įpilkite vandens, įdėkite viščiuką ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1val. 20min. nuolat palaistydami. Likus 20 min. iki kepimo pabaigos, viščiuką aptekite likusiu marinatu ir baikite kepti.

p.s. marinatą dalinau maždaug per pusę, nes mano blauzdelės svėrė ~780 gr ir pyliau ~stiklinę vandens. Garnyrui patiekiau karamelizuotas morkas.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas

Facebook Comments
(Aplankyta 29 kartai, 1 vizitų šiandien)